НачалоНовини 2018/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

05.04.2018 - Седмица на гората и в детска градина “Звънче“ гр. Берковица

В рамките на традиционната Седмица на гората Детска градина „Звънче“ посрещна своите гости - служители и експерти от Регионална дирекция на горите – Берковица. 

Седмицата на гората - 2018 е под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“. С много настроение децата от група „Петле“ и група „Плодчета“ се включиха в отбелязването на празника. Те поздравиха гостите с песни и стихчета за гората, показаха им колко много знаят за опазването на природата.

Инж. Сашо Каменов поздрави децата за това, което са научили, разказа им как се извършва залесяването, от какви грижи се нуждаят дърветата и каква е дейността на хората, които се грижат за гората.

Представителите на РДГ – Берковица поднесоха много подаръци – книжки, лакомства и най – важното дръвчета, които всички заедно засадиха в двора на детската градина.

Малките природолюбители от детска градина обещаха да се грижат за засадените дървета и да ценят и обичат гората.

Децата и екипът на Детска градина  „Звънче“ благодарят за чудесната инициатива на Регионална дирекция на горите – Берковица, пожелават им много професионални успехи и изразиха надеждата си за бъдещо ползотворно сътрудничество.